Területeink nagysága, sajátosságai

Kajszibarackot legnagyobb összefüggő termőterületünkre a Velencei-tó közelében Velence külterületén, a belterülettől kb. 3km-re telepítettünk, mert ez a terület különösen alkalmas e kismértékű ökológiai alkalmazkodó képességű gyümölcs termesztésére. A környezetből kiemelkedő dombokra telepített csemeték virágai fagyveszélytől védettek, ezért még azokban az években is jelentős mennyiségű termést takaríthatunk be, amikor az ország más vidékein a téli hidegek nagymértékű terméskiesést okoznak. A telepítés során az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet által ellenőrzött faiskolából államilag minősített, vírusmentes szaporítóanyag került felhasználásra, előnyben részesítve  az évszázadokon át bevált magyar fajtákat.

Meggytelepítésre a már említett velencei terület belterülethez legközelebb eső részét jelöltük ki, de jelentős mennyiségű termést takarítunk Zichyújfaluhoz közeli és Perkáta külterületén telepített ültetvényeinkből is. E két utóbbi terület a velenceihez hasonlóan jó agronómiai tulajdonságokkal bír.

Diót közvetlenül belterület mellett elhelyezkedő nadapi szántóföldünkön telepítettünk. A beültetésre szánt terület elhelyezkedése, talajviszonyai nagy részben alkalmasak voltak dióültetésre, a fennmaradó darabon cseresznye került telepítésre.

Őszibarackot és nektarint nagyobb mennyiségben Jánosmajor külterületén takaríthatunk be.

Szilvaültetvényünk Velence belterületének közvetlen szomszédságában található.

Dinnye, csemege kukorica: Nem saját, de évek óta bevált gyakorlat szerint ugyanattól a magyar termelőtől beszerzett szabadföldi áru. Dinnye: Medgyesegyházáról, kukorica: Soltról van hozzánk szállítva.

Egyéb gyümölcsök és zöldségek: árudáinkban választékunk bővítésére más gyümölcsöket és zöldségféléket is árusítunk, melyek környékbeli, megyén belüli termelőktől származnak.

A területek – talajtípus alapján – I. szántóföldi termőhelybe sorolhatók. Humuszban gazdag feltalaj, mély termőréteg, kiváló víz-, levegő- és hő gazdálkodás, jó tápanyag szolgáltató képesség, és viszonylag könnyű művelhetőség jellemzi. Területünkön nincs korábbi évek gazdálkodására visszavezethető gyomirtószer utóhatás. Földjeink megmunkálását saját tulajdonú gépekkel, kiválóan képzett alkalmazottakkal végezzük. Állandó alkalmazottaink mellett szedésidőben alkalmi munkásokat foglalkoztatunk.

A vállalkozás a következő 5 évre is elnyerte az AKG, az agrár környezetgazdálkodási támogatást, melynek célja a vidéki területek fejlődésének támogatása, a környezet állapotának megőrzése.  A program támogatja a biológia sokfélüség megőrzését, a természet, a víz, és a talaj védelmét, szigorúan szabályozza és ellenőrzi a behatárolt és megválogatott vegyszer használatot. Röviden: bármikor adok imádott unokáimnak is gyümölcsöt a kertekből.

Közel 80 hektáron gazdálkodunk, termőterületeink éghajlati viszonyai, elhelyezkedésük, talajadottságaik tekintetében kiváló tulajdonságokkal bírnak. Gyümölcstermesztésünkre jellemző a helyhez legjobban alkalmazkodó fajták kiválasztása, ellenőrzött szaporítóanyag felhasználása, lehető legkevesebb mértékű vegyszer használatra. Törekszünk a természetes egyensúly fenntartására, lehető legkisebb vegyszer tartalmú gyümölcsök termesztésére, környezetünk, egészségünk védelmére.

Kialakult gyakorlat, hogy érési időben velencei és jánosmajori termőhelyünkön – nem „szedd magad” akcióban – értékesítjük gyümölcseinket.

Mobiltelefon: +36 30 90 23 568